Fémdekor facebook csatorna

Miről kell majd döntenie a helyszín felmérésekor?

Előzmények

A rozsdamentes korlátra kapott előzetes árajánlat elfogadása után egy helyszíni találkozót egyeztetünk Önnel. A helyszínen lemérjük pontosan, hogy milyen mennyiségű rozsdamentes korlátra lesz szüksége, majd megbeszéljük a részleteket.

Milyen idommal legyen összekötve a kapaszkodó?

El kell döntenie, hogy milyen megoldással legyen összekötve a kapaszkodója, amennyiben lesz forduló a rozsdamentes korlátban.

Íves rozsdamentes sarokelem

Rozsdamentes kapaszkodó íves összekötése

Az egyik közkedvelt megoldás a rozsdamentes korlát kapaszkodó íves összekötése. A képen a terasz két sarokpontját ilyen elemmel kötöttük össze. Amennyiben íves kapaszkodó összekötőt kér, akkor azt javaslom, hogy két oszlopot helyezzünk el a sarkon (mint a képen), mivel így lehet esztétikusan (hozzá illeszkedően) összekötni a pálcázatot is.

Sarkos rozsdamentes sarokelem

Rozsdamentes korlát sarkos összekötése

A sarkos rozsdamentes kapaszkodó összekötést akkor javaslom, ha szögletes formákra törekszik. Arra érdemes odafigyelni, hogy ha van olyan sarok ami befele (közlekedő tér fele) néz, akkor inkább a tompa sarokelemet válasszuk a balesetek elkerülése végett. A fenti képen egyébként egy hegesztett sarokpont látszik, úgy gondolom a hegesztés és a csiszolás minősége magáért beszél. A sarkos rozsdamentes korlát összekötésekhez szintén sarkos pálca összekötést javaslok.

Tompa rozsdamentes sarokelem

Rozsdamentes korlát kapaszkodó összekötés tompa könyökkel

A kapaszkodók tompa rozsdamentes könyökkel való összekötését akkor javasoljuk, ha Ön inkább a szögletes formákat kedveli, valamint kisgyermek is lakik a házban akinek a biztonságára fokozottan ügyelni kell. A tompa rozsdamentes könyökkel való összekötés a szögletes design felé viszi el a korlátot és nem balesetveszélyes.

Tompa Y elágazás

Rozsdamentes idom - sarok elágazás

Lehetőség van a képen látható összekötésre is, bár nem javasoljuk, mivel esztétikailag nehezen összeegyeztethető egy lépcső részen kialakuló sarokponttal, ami általában csukóval vagy sarkos hegesztett kötéssel oldunk meg. Amennyiben az adott rész egyenes (nincs lépcső), akkor gond nélkül alkalmazható ez a megoldás is. Annyit még tudni érdemes, hogy ez a megoldás lényegesen költségesebb, mint a felül bemutatott megoldások bármelyike, illetve hasonló (T) elágazásokat kell használni az egyesen szakaszok és oszlopok találkozásánál is, ami tovább drágítja a rozsdamentes korlátrendszert.

Melyik oldalon helyezkedjen el a 12x1,5mm-es korlát pálca?

Belső pálcás rozsdamentes korlát

Lépcsőnél a legtöbb esetben belső pálcás megoldást javasoljuk, mivel a pálcák összekötése így a legesztétikusabb a találkozási pontoknál. Ahogy a képen is látszik a rozsdamentes pálcatartók az oszlop belső oldalin helyezkednek el, így nem (zavarják) keresztezik egymást.

Rozsdamentes korlát külső pálcával

A másik lehetséges megoldás az, hogy a rozsdamentes acél pálcatartókat az rozsdamentes oszlop külső oldalain helyezzük el, így a pálcák a "külső" oldalon futnak. A külső pálcás rozsdamentes korlát megjelenése nem a legtetszetősebb a közös rozsdamentes oszlopoknál, illetve néhány esetben a pálcák pont egymásba futnak, így kivitelezés sem megoldható. Természetesen mindenkinek a saját döntése, hogy melyiket válassza, kinek melyik változat a tetszetősebb.

Félgömbölyű rozsdamenetes kapaszkodó végzáró legyen?

Íves rozsdamentes véglezáró

A félgömbölyű rozsdamentes kapaszkodó végzárót akkor ajánlom, ha a gömbölydedebb formákra törekszik. A félgömbölyű végzáró kevésbé balesetveszélyes mint az fentebb említett lapos végzáró. A két végzáró típus között lényegi különbség nincs, csak megjelenés tekintetében van eltérés.

Enyhén ívelt rozsdamenetes kapaszkodó végzáró legyen?

Lapos rozsdamentes végzáró elem

Az enyhén ívelt véglezárót a szögletes formák kedvelőinek ajánlom. Túl sok mindent nem tudok róla írni, csak kialakításban van különbség a két végzáró között.

A rozsdamentes pálca végeken szögletes véglezáró legyen?

szögletes rozsdamentes pálca végzáró

Amennyiben enyhén ívelt kapaszkodó végzárót választja abban az esetben a pálcák végére is érdemes a szögletesebb formát választani, mint ahogy a képen is látható.

A rozsdamentes pálca végeken gömbölyű véglezáró legyen?

Rozsdamentes gömbölyű véglezáró

A gömbölyű pálca véglezáró a fél gömbölyű kapaszkodó véglezáróhoz illik, ha az ívesebb formák jobban tetszenek, akkor ezt a kombinációt ajánlom.

Fal közelében lévő oszlopok megerősítése.

Rozsdamentes acél falibekötő - erősítés

Lehetőség van az rozsdamentes korlát stabilabbá tételére úgy, hogy a fal közeli oszlopnál a kapaszkodót még a falba is bekötjük. A fali bekötést nagyrész fa oszlopos - kapaszkodós rozsdamentes korlát kialakításnál javasoljuk. A fa oszlopok rugalmasabbak mint a rozsdamentes acél oszlopok, ezért szükséges a képen is látható falibekötő.

Rozsdamentes korlátaink
Kalkulátorok
Tudásanyag
Fémdekor Kft. Facebook csatorna

Az internet segítségével találtam meg a Fém-Dekor kft termékeit. A fotók alapján először bizalmatlan voltam, hogy valóban olyan minőségű terméket kapok majd, ami a képeken szerepelt, vagy egy másolt fotó csupán, ami szépen mutat a honlapon. Az elvégzett munka után nyugodtan mondhatom, hogy magas színvonalú, esztétikus, hibátlan kivitelezés készült el a megadott határidőn belül. Külön szeretném megdicsérni a munkát végző kollégákat, akik minden apró kérésünket figyelembe vették a korlát építésekor. Szívesen ajánlom a társaságot a környéken és az interneten is.

Jungvirthné Bús Erzsébet
Tatai Városgazda Kft
ügyvezető

Mindent időre, sőt, a határidő előtt elkészítettek, pontosan érkeztek, maximálisan meg voltam elégedve, kifogástalan munkát végeztek, és a két kivitelező szakember átlagon felüli maximális szolgálatkészséget tanúsított. Nagyon meg vagyok elégedve.

Köszönettel: Reszler Zsuzsa

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Munkájukkal mind minőségi mind pedig szakmai szempontból rendkívül elégedettek vagyunk. Kollégáik a munka elvégzése során a legjobb, legszebb eredményre törekedtek. Maximálisan elégedettek vagyunk, csak ajánlani tudjuk Önöket.

Köszönjük!
Üdv.: Baloghék

Kedves Ákos!

Az elmúlt 1 évben az építkezésem során elég sok kivitelezővel/gyártóval dolgoztam együtt több területet lefedve. Elmondhatom, hogy a felmérés-tervezés-kivitelezés szakaszok egészben azt kaptam, amit a megrendeléskor egyeztettünk. Kis hazánkban elég ritka, hogy menet közben nem változik az ár, és hogy a megállapodott minőségben kapja meg az ember a kivitelezést és hogy a munka végeztével nincs vita. Önöknél azonban minden a 100%-os szinten mozgott, a szerelő csapat tényleg "csapatként" működik, nem marad utánuk kosz, sérülés vagy egyéb kár. A munka és az egész folyamat professzionális szinten zajlott.

Köszönettel, Somogyi Péter Pál
egy nagyon elégedett megrendelő

A kivitelezés szép és igényes, a felszerelésben rugalmasak voltak, teljesen meg vagyok elégedve a munkával. Amit szeretnék még kiemelni: rendkívül gyorsan elküldték az előzetes ajánlatot, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Önöket választottam. Csak javasolni tudom a céget mindenkinek.

Üdvözlettel,
Bodnár Gyula

Köszönjük szépen, nagyon meg vagyunk elégedve az elkészült munkával! Ön büszke ügyvezető lehet, hogy ilyen alkalmazottak dolgoznak a cégénél, nagyon-nagyon aranyosak voltak a fiúk!

Köszönettel:
Koncz Joli és Sebestyén Gábor

Rozsdamentes korlát | ©2010 Minden jog fenntartva