Ha még nincs határozott elképzelésed, hogy a vaskorlát, vagy a rozsdamentes korlát mellett teszed le a voksodat, akkor érdemes tovább olvasnod.

A vaskorlát anyaga kedvezőbb, de sokkal munkaigényesebb az összeállítása és felületkezelést (alapozást-festést) igényel, valamint idővel újra és újra le kell festeni, ami szintén plusz költséggel jár. A rozsdamentes korlát ebből a szempontból lényegesen jobb, mivel semmilyen felületkezelést nem igényel, és gyakorlatilag soha nem fog rozsdásodni, ezért ápolgatni sem kell majd soha. Azon kívül, hogy néha áttörlöd, nem lesz dolgod vele.

Az árakat tekintve, egy kovácsoltvas korlát métere 10-15.000 Ft-tal kerül kevesebbe, mint egy rozsdamentes acélkorlát, de ha hosszú távra tervezel és számításba veszed az újrafestéseket, akkor máris nem igaz az előző állítás.

Ha a tanácsomra vagy kíváncsi, akkor azt javaslom, hogy ha van rá kereted és szimpatikus a rozsdamentes acélkorlát, akkor minden esetben azt válaszd, mert hosszútávon egyértelműen az a gazdaságosabb megoldás. A portörlésen kívül nem lesz más gondod vele.